Eerste festivalbanieren van 2017 sieren Coolsingel

Sinds 1 januari 2015 verzorgt RED in opdracht van Rotterdam Festivals de coördinatie van de festivalbanieren in de stad. De gemeente Rotterdam heeft speciaal voor evenementen in de stad een infrastructuur gerealiseerd van grondkokers waar vlaggenmasten in geplaatst kunnen worden. 30 weken per jaar mogen evenementen, welke vermeld worden op de evenementen kalender van Rotterdam Festivals, gebruik maken van deze zogenaamde mastpotten. Plaatsing en verhuur van de masten wordt verzorgt door drie gespecialiseerde bedrijven, die ook de benodigde banieren kunnen leveren. Het aantal locaties is sinds 2000 gegroeid van 112 naar 364, in 2017 wordt dit verder uitgebreid tot 400 mastpotten.

Doordat het aantal evenementen in Rotterdam nog steeds groeit komt het steeds vaker voor dat verschillende evenementen in dezelfde periode gebruik willen maken van city dressing in de mastpotten, RED coördineert dit en zorgt er voor dat elk evenement de exposure krijgt die het verdient, dit kan ook door naar alternatieven te zoeken indien er echt geen ruimte meer is in het bestaande netwerk. Ieder jaar worden door Rotterdam Festivals 10 evenementen als icoon aangewezen, dit zijn grootschalige evenementen met een internationale impact zoals het ABN*AMRO World Tennis Tournament, de NN Marathon Rotterdam of het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival. Iconen hebben het recht exclusief het volledige netwerk mastpotten te gebruiken. De banieren van een andere icoon, het Internationaal Film Festival Rotterdam, zijn de eerste die in 2017 wapperen in het netwerk.

Ook gebruikmaken van de mastpotten? Vul hier het formulier in om te checken of je evenement in aanmerking komt en wat de voorwaarden en tarieven zijn. Meer weten over een evenementen in Rotterdam? Kijk op de website van Rotterdam Festivals.

Reacties

Veel gelezen artikelen