Inhaken op de Tour de France


In april dit jaar werden we benaderd door de eigenaar van het Groot Handelsgebouw met de vraag of we mee wilden denken over het aankleden van het monumentale Rotterdamse pand met een inhaker op de Tour de France, welke begin juli opnieuw door Rotterdam zou komen. Een uitdaging omdat het gebouw uit 1953 van de architecten H.A. Maaskant en Ir. W. van Tijen een Rijksmonument is waardoor de mogelijkheden beperkt waren.

Na een aantal brainstormsessies met de klant en het uitwerken van een aantal voorstellen is - mede ontstaan vanuit de wens te laten zien dat het Groot Handelsgebouw een dynamische werkomgeving is - gekozen voor een fotoproject waarmee de passanten een inkijkje kregen in de kantoren in het gebouw. De foto’s, gemaakt in de kantoren bij de huurders in het Groot Handelsgebouw door fotograaf Wiep van Apeldoorn, laten werknemers zien die allemaal iets doen wat met de Tour de France of wielrennen te maken heeft. Zo zijn er juichende mannen in de gele- en bolletjestrui te zien, pasta etende wielrenners en fietst er een wielrenster door een kantoor, aangemoedigd door het kantoorpersoneel. De fotomodellen waren de medewerkers van de deelnemende bedrijven.

De foto’s zijn door middel van folie op een zevental raampartijen geplakt dit alles binnen de gesteld eisen van de monumentencommissie. Voor dit project heeft RED het idee aangedragen, de productie en realisatie verzorgd net als de vergunning en afstemming met de monumentencommissie.

Reacties

Veel gelezen artikelen