City Dressing - Delftse Poort Rotterdam


Dit jaar realiseerde RED voor diverse klanten weer een aantal city dressing projecten in Rotterdam, onder andere het giant tennisracket voor het ABN*AMRO World Tennis Tournament, bestickeringen door heel de stad voor het WK Beachvolleybal en de Keith Haring tentoonstelling in de Kunsthal én de bestickering van de Delftse Poort (voorheen het NN gebouw) ter aanmoediging van de deelnemers aan de NN Rotterdam Marathon. We blikken op een aantal projecten terug, te beginnen met de bestickering van de Delftse Poort.

Bestickering NN Rotterdam Marathon

Burgemeester Aboutaleb plakt laatste sticker
Nadat Nationale Nederlanden in december 2014 bekend werd gemaakt als nieuwe hoofdsponsor van de Rotterdam Marathon, kwam medio februari het verzoek bij ons binnen of we mee wilden denken over de bestickering van de Delftse Poort, een traject wat we reeds tweemaal eerder hebben mogen verzorgen onder andere voor de Grand Départ Tour de France 2010 en in 2013 eveneens voor Nationale Nederlanden het koninklijk dubbelportret. Dit keer was er een relatief korte periode om de bestickering te realiseren. Een punt van aandacht want de productie kunnen we redelijk sturen maar bij het aanbrengen van de sticker zijn we afhankelijk van het weer. Bij slecht weer kunnen we geen gebruikmaken van de glazenwassers gondel, ook is het niet bevorderlijk voor het plakken van het folie.

Super snel van ontwerp tot realisatie

Wat volgt is een intensieve periode van afstemming met de opdrachtgever en vormgever, waarbij onze rol vooral is gericht op de haalbaarheid, zichtbaarheid en praktische uitvoering van het ontwerp op het gebouw. Ook het vergunningstracject wat wij geheel verzorgen voor onze opdrachtgevers is in gang gezet. Uiteindelijk wordt gekozen voor een ontwerp met een foto van hardlopers gemaakt door fotograaf Ruud Baan. Dan zijn wij aan zet. Productie van het materiaal, vervolgens voorbereiden voor het plakken en tot slot het bestickeren zelf. We treffen het met het weer en realiseren de bestickering ruim op tijd binnen de door ons zelf opgelegde deadline. De laatste handeling wordt verzorgd door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en hardloper Michel Butter samen plakken zij symbolisch de laatste sticker.

Reacties

Veel gelezen artikelen