Reclameposters voor in de woonkamer

Wie kent ze niet, de Zwarte Beertjes affiches van Dick Bruna of de Droste reclames met het cacaoblik? Deze en andere reclame affiches uit de periode van 1945 tot 1996 zijn vanaf 23 januari 2010 te leen bij Kunstuitleen Utrecht.



















Het gaat om de zogenaamde Alrecon Media collectie. Sinds 1946 verspreidde Alrecon, een NS-dochter, affiches op alle stations in Nederland. De posters laten een rijke geschiedenis van reclame-uitingen voor allerlei producten en bedrijven in Nederland zien. Het is een unieke collectie buitenreclame die in 1996 geschonken is aan het Spoorwegmuseum en nu ter beschikking wordt gesteld aan het grote publiek. Voor slechts € 54,- per jaar (tarief jaarabonnement Kunstuitleen Utrecht) wordt het voor iedereen mogelijk om een museumstuk aan zijn muur te hangen.

Vanaf 23 januari is 'Affiches Opgespoord!', een geheel nieuwe collectie van ruim 120 unieke affiches, te zien bij Kunstuitleen Utrecht aan de Maliebaan 42. De nieuwe affiches zijn direct uitleenbaar voor maximaal twee jaar.

[BRON: weekkrant.nl]

Reacties

Veel gelezen artikelen