Meest verrommelde plek Zeeland

Wethouder Kool van Middelburg zegt in een reactie zich de uitslag aan te trekken. Ze zal gaan bekijken wat aan de lelijkheid kan worden gedaan.

Maandag wordt bekend wat de meest verrommelde plek in het Zeeuwse landschap is. Dat kondigt de Zeeuwse Milieu Federatie aan.

Van begin mei tot begin juli konden mensen via de website www.verkniptlandschap.nl laten weten wat zij de irritantste aantastingen van landschap vonden door slordige omgang met ruimtelijk ordeningsbeleid. Milieuorganisaties in alle twaalf provincies doen mee. De verkiezing resulteert dit najaar in een opruimactie van de meest verrommelde plek per provincie en de presentatie van de plaats die in Nederland het meest te lijden heeft gehad.

De skihal is een belangrijk symbool van de verrommeling van de Koegorspolder, zo staat op de website www.verkniptlandschap.nl .

[BRON: PZC.nl]

[UPDATE 27/07/09]
"Meeste verrommeling door netten"
De omstreden ballennetten in de Mortiere in Middelburg veroorzaken het meest verrommelde landschap van Zeeland. Dat is de uitkomst van een verkiezing die de ZMF via internet heeft georganiseerd.
De meeste stemmers vinden dat de netten afbreuk doen aan de weidsheid van het landschap.

Reacties

Veel gelezen artikelen