Van City Dressing naar Station Dressing

Bijna vier weken sierden de blauwe atletiekbanen zeven metrostations in Rotterdam. In aanloop naar de Marathon Rotterdam hebben wij in opdracht van het Rotterdamse openbaar vervoerbedrijf RET vele honderden meters atletiekbaan met stickerfolie aangebracht op de trappen van de metrostations. 



Het idee erachter is niet alleen om aandacht te besteden aan de marathon, de atletiekbanen zijn bewust op de trappen aangebracht om de reizigers te verleiden de trap in plaats van de roltrap te nemen. Op station Wilhelminaplein klinkt zelfs applaus als de reizigers de trap nemen. Na de kunst van Keith Haring op metrostation Beurs was dit de tweede keer dat we een bestickering aanbrachten in het kader van de stationsbeleving, waar de RET veel aandacht aan besteed. In het verlengde van City Dressing: Station Dressing. 



RED verzorgde het gehele projectmanagement en werkte in de uitvoer nauw samen met onze preferred suppliers SignMatch en DosisDesign. In iets meer dan een week tijd hebben we de metrostations Centraal Station, Beurs, Wilhelminaplein, Zuidplein, Slinge, Blaak en Kralingse Zoom voorzien van atletiekbanen, als laatste is ook de entree van het hoofdkantoor van de RET op de Laan op Zuid voorzien van een atletiekbaan. Op de wanden van de metrostations zijn afbeeldingen van hardlopers aangebracht. Op de stations Zuidplein en Centraal Station zijn bestaande bogen omgetoverd tot een heuse start/finishboog. Het toegepaste folie voor de atletiekbanen is speciaal voor deze opdracht samengesteld om uitglijden te voorkomen en te voldoen aan de hoge brandveiligheid eisen in de metrostations. Na verwijdering wordt het gebruikte op verantwoorde wijze, gescheiden afgevoerd. 

Reacties

Veel gelezen artikelen